Selecteer een pagina

Studio groenling is een multi-disciplinaire eenmanszaak, gevestigd in Middelburg, met projecten variërend van grafisch & product design tot illustratie, curatie and inspiratie. Altijd strevend naar een goede balans tussen werken met opdrachtgevers, het ontwikkelen van eigen projecten en samenwerking met andere creatieven.

Vanwege het internationale karakter is de website nu beschikbaar in zowel Nederlands als Engels (in menu). Hoewel de focus tegenwoordig wat minder op grafisch ontwerp en meer op curatie and inspiratie ligt, neem ik nog steeds graag opdrachten aan voor de vormgeving van producten en boeken.

En de naam? ‘Groenling’ is de naam van de vogel in het logo. Een groenling is ook een persoon met een groene levensstijl. Mijn partner en ik kozen deze naam indertijd voor onze v.o.f. omdat we graag wat meer in het ‘groene’ veld wilden werken. We hebben ook samen het logo ontworpen.

Opdrachtgevers

Met sommige bedrijven werken we al samen sinds 1996! Om een aantal opdrachtgevers te noemen (in willekeurige volgorde):
Bazalt, RPCZ, Loontjens Biljarts, Cheqio, Molinari Cues, Anda van Riet Fotografie, Forum Fotografie, De Gaaij architectuur, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Het Verdronken Land van Saeftinghe, Nicoline van Boven Juweelontwerpster, TwoTrees Jewelry & Art, Trinakria, Joke Apner art, FrankrijkNoord B&B en meer…

Yvonne de Jonge, de persoon achter studio groenling. Sinds 1996 werk ik als zelfstandig grafisch vormgever. In 2011 startte ik met bloggen en het maken van vrij illustratief werk en productontwerp.

Van 2013-2015 was studio groenling een v.o.f. en sinds januari 2016 weer eenmanszaak. Omdat we altijd boordevol ideeën zitten, werken we af en toe zeker nog samen aan projecten.

In 2015 en 2016 ontstond een verschuiving van voornamelijk grafisch werk naar een bredere aanpak, inclusief professioneel bloggen en curatie.

Projecten

In 2015 begon ik visual strandseen Engelstalig online lifestyle magazine met focus op inspiratie – waar ik mensen feature op het gebied van kunst, design, illustratie, fotografie, urban green, natuur en meer. Veel getalenteerde creatieven hebben sindsdien bijgedragen aan de website. Het werd na slechts zes maanden zelfs genomineerd voor een VT Wonen Meet The Blogger award. Bezoek de website: visualstrands.com

In 2011 begon ik met bloggen (tot 2015) en het maken van vrij werk onder de naam Mouseblossom, waardoor ik in contact kwam met creatieven van over de hele wereld.

Mouseblossom illustratie en handmade is online te koop bij Etsy (nu onder de naam studio groenling) en Society6.

Contact

Studio groenling is gevestigd in de mooie historische stad Middelburg in de kustprovincie Zeeland, maar werkt internationaal. Ook al is een persoonlijke afspraak niet altijd mogelijk, digitaal is altijd een optie. Gebruik het e-mail formulier hieronder en ik neem zo snel mogelijk contact op.

4 + 2 =

Wat ik niet doe

Enkele voorbeelden…

 

Websites

Er gaat een hoop meer tijd en energie in deze websites dan men aanvankelijk denkt. Er zijn altijd extra zaken om rekening mee te houden, ook nadat een website live is gegaan. Ook al is er nog veel vraag naar, voor mij is de waarde van goed ontwerp en onderhoud niet meer in balans met de prijs… dus ben ik helemaal gestopt met het aanbieden van websites. Andere bureaus zijn daar optimaal in gespecialiseerd en kunnen u vast prima van dienst zijn.

 

‘Gewoon even een logo’

Het ontwerpen en ontwikkelen van een logo en huisstijl vergt ook vakkennis. Ik verkoop geen ‘stock’ en ‘customizable’ logo’s of huisstijlen, ‘construeer’ geen logo’s van schetsen of collages door cliënten en doe niet mee aan wedstrijden – ook niet als ik daarvoor wordt uitgenodigd.

 

Trouwrapportages en portretfotografie

Er zijn enorm getalenteerde fotografen werkzaam in dit veld en het is niet mijn passie.

 

Gratis werk

Ook al ben ik altijd bereid om te helpen, eigenlijk een heel leuk onderdeel van mijn werk, ik geef niet zomaar kennis en werk gratis weg. Dat zou niemand moeten willen. Heeft u klein budget: stuur me een e-mail, dan bespreken we de mogelijkheden.